Ομάδα θεατρικού / μουσικού – ψυχοδράματος

Ομάδα θεατρικού / μουσικού – ψυχοδράματος

Το Τεχνοδρομώ σας καλεί να συμμετάσχετε στην ομάδα θεατρικού /μουσικού –ψυχοδράματος για ενήλικες. Μια μικτή ομάδα που θα δουλεύει μέσω της τεχνικής του ψυχοδράματος συνδυασμένο με μουσική.

Το υλικό από τις συναντήσεις του μουσικού ψυχοδράματος θα το επεξεργαζόμαστε παράλληλα θεατρικά, με στόχο μια παράσταση  στο τέλος της περιόδου.

Από 1 Νοεμβρίου 2022 έως 15 Ιουνίου 2023

Κάθε Τρίτη 18:00 – 21:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ  Θέατρο ΕΚΣΤΑΝ Καυταντζόγλου 5 Αθήνα.

ΚΟΣΤΟΣ 40 ευρώ μηνιαίως

Τηλ: 6972711110

1η δωρεάν συνάντηση γνωριμίας στις 25 Οκτωβρίου 2022

Το ψυχόδραμα είναι μια ομαδική μέθοδος ψυχοθεραπείας – αυτογνωσίας, που βασίζεται στο παιχνίδι και στις θεατρικές τεχνικές. Είναι ένας ανθρώπινος και δημιουργικός τρόπος για να εξερευνούμε, να προσεγγίζουμε και να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας και των σχέσεών μας. Με βασικές αρχές το παίξιμο ρόλων, την αυθόρμητη δράση και την έκφραση συναισθημάτων, μοιραζόμαστε και αλληλοεπιδρούμε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και δημιουργικότητας.

Η μουσική παρέχει μια «ρυθμική οργάνωση», η οποία μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλα κοινωνικά πλαίσια, μιας και ο ρυθμός είναι απαραίτητο στοιχείο για την κίνηση και τη ζωή. Συνεπώς, βασικό ρόλο στο μουσικό – ψυχόδραμα παίζει και η σωματική έκφραση που προκύπτει από την ανάγκη του συμμετέχοντα να κινηθεί προκειμένου να εκφραστεί ταυτόχρονα μέσα από το ίδιο του το σώμα. Κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας ο συντονιστής και ο συμμετέχων δημιουργούν μια μουσική δραστηριότητα μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, είτε μέσω της ακρόασης είτε μέσα από αλληλεπίδραση που έχουν με απλά μουσικά όργανα. Για να επωφεληθεί το άτομο από τη μουσική ομάδα δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες μουσικές ικανότητες, ενώ δεν υπάρχει μια ιδιαίτερη μορφή μουσικής η οποία είναι περισσότερο αποτελεσματική από μία άλλη. Οι προτιμήσεις του ατόμου και οι εξατομικευμένες ανάγκες θα καθορίσουν το είδος της μουσικής και τις τεχνικές της μουσικοθεραπείας που θα εφαρμόσει στην κάθε περίπτωση ο συντονιστής. Κάνοντας μουσική στο μουσικό – ψυχόδραμα η αυτο-έκφραση και η επικοινωνία είναι αυθόρμητη με ελεύθερο αυτοσχεδιασμό μέσω οργάνων και φωνής. Μέσα από αυτό το μουσικό ταξίδι μπορούμε να αποκτήσουμε μια νέα εμπειρία που να θα μας ακολουθήσει στο ταξίδι της ζωής.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Η Χρυσάνθη Βελουδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Η.Π.Α. όπου ξεκίνησε τις μουσικές τις σπουδές. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Eastman School of Music, και στην συνέχεια φοίτησε στο Opera Studio του Juilliard.
Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο, καθώς και με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. των δήμων Βόλου, Πάτρας, Θεσσαλονίκης κ.α. Έχει διδάξει τραγούδι στο Southeastern College, στα Ωδεία Αγίου Στεφάνου, στο Αmadeus, καθώς και στο θεατρικό εργαστήρι του Art 92.
Έχει συντονίσει ομάδες μουσικού ψυχοδράματος στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω, στο Melissa Network of Migrant Women, και στην Στεγή Ανηλίκων Αθηνών Περισσού.

 

Ο Γιάννης Νικολόπουλος σπούδασε θέατρο στην δραματική σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη.
Εκτός από την θεατρική του εμπειρία ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο έχει ασχοληθεί με την παραγωγή και διεύθυνση θεάτρου.

Το 2011 ίδρυσε την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Τεχνοδρομώ»  με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων θεραπείας και κοινωνικής ένταξης αποκλεισμένων κοινωνικά ομάδων μέσω της τέχνης. – Πρόεδρος του ΔΣ / Συντονιστής Διοικητικών του Σωματείου, υπεύθυνος για την εξεύρεση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Συμμετέχει στα προγράμματα του Σωματείου ως εμψυχωτής / σκηνοθέτης, στα θεατρικά εργαστήρια σε δομές ασυνόδευτων ανηλίκων, φυλακές, σε άτομα με τυφλότητα.

Διδάσκει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό.