Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021

Πρόσκληση για τον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2021 με θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση», Το Μουσείο Μέσα Μου σε συνεργασία με την PRAKSIS και το Σωματείο Τεχνοδρομώ, διοργανώνει ένα δημιουργικό online master class με τίτλο «Ανακαλύπτουμε τα αποθέματά μας – Ονειρευόμαστε το μέλλον μας» την Κυριακή 23/5, 19:30-21:00.

Προσκαλεί ανθρώπους που εργάζονται στην πρώτη γραμμή κοινωφελών οργανισμών με στόχο την εμψύχωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, να αναστοχαστούν τα δικά τους αποθέματα αναμετρώντας σκέψεις και συναισθήματα με αφορμή μια προσωρινή μικρή συλλογή αντικειμένων που θα μπορούσε να βρίσκεται σε ένα τυπικό μουσείο ή στο μουσείο που κουβαλά ο καθένας μέσα του. Η ιδέα είναι όλοι οι συμμετέχοντες να συνδεθούμε μέσω των αντικειμένων, να εμψυχωθούμε στο πλαίσιο της ομάδας και ατομικά, και να οραματιστούμε το μέλλον μέσα μας, όπως και τα μουσεία καλούνται να οραματιστούν το δικό τους μέλλον σε αυτήν την ιστορική συγκυρία.

Δηλώστε συμμετοχή στο themuseuminsideme@gmail.com . Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Με την δήλωση συμμετοχής σας, θα σας αποστείλουμε τον σύνδεσμο στην πλατφόρμα Zoom μέσω της οποίας θα συνδεθούμε την Κυριακή.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

ICOM Greece, Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021

http://icom-greece.mini.icom.museum

Το Μουσείο Μέσα Μου (The Museum Inside Me) είναι ένα διαδικτυακό συμμετοχικό μουσείο που δημιουργήθηκε στην αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Με αφορμή αυτήν την συγκυρία αλλά εφόρμηση ευρύτερη για την κατάδειξη του κοινωνικού και «θεραπευτικού» ρόλου που μπορεί να έχουν τα μουσεία, μια ομάδα επαγγελματιών του πολιτισμού και των μουσείων ειδικότερα ανέπτυξε την ιδέα δημιουργίας αυτού του διαφορετικού μουσείου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν εστιάζει σε συγκεκριμένα μουσεία αλλά αποσκοπεί στην ενίσχυση της ιδέας και δυναμικής του μουσείου ως ενός πεδίου έμπνευσης και σύνδεσης που μας αφορά όλους. Όραμά της είναι να αποτελέσει Το Μουσείο Μέσα Μου μια γέφυρα επικοινωνίας και έκφρασης μεταξύ των πολιτών, αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε αλλά και μετά την κρίση.

https://www.facebook.com/themuseuminsideme

https://www.instagram.com/themuseuminsideme/?hl=el