«Ο Αττίκ στο Παρίσι»

«Ο Αττίκ στο Παρίσι»

Μουσική παράσταση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Γιώργης Χριστοδούλου  «Ο Αττίκ στο Παρίσι»

 

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στην οδό Σίνα 31 στο Κολωνάκι, θα δοθεί η μουσική παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι».

 

Το 1907, ο Αττίκ φτάνει στο Παρίσι για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες. Εγκαταλείπει, όμως, τις σπουδές του για να γραφτεί στο κονσερβατόριο. Είναι η αρχή μιας μεγάλης καριέρας, με πολλές επιτυχίες και τριακόσια περίπου τραγούδια.

Η τρίχρονη έρευνα του Γιώργη Χριστοδούλου έφερε στο φως πλήθος ανέκδοτα τραγούδια του Αττίκ, αδισκογράφητες επιτυχίες στην εποχή τους που δεν είχαμε ως τώρα την ευκαιρία να ακούσουμε.

Θεατρικότητα, χιούμορ και συγκίνηση σε μια παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την αφιλοκερδή συμμετοχή του Γιώργη Χριστοδούλου και την ευγενική υποστήριξη  από την Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο Τεχνοδρομώ και για την ενίσχυση της δράσης του με την θεατρική ομάδα των  οροθετικών κρατουμένων του Νοσοκομείου « Άγιος Παύλος» των φυλακών του Κορυδαλλού.

Το Τεχνοδρομώ έχει κύριο στόχο την προσέγγιση και διάδραση με ευπαθείς ή/και αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες μέσω του θεάτρου και άλλων τεχνών που σχετίζονται με αυτό (όπως χορός, μουσική, εικαστικές τέχνες). Το Τεχνοδρομώ απευθύνεται σε άτομα ή ομάδες πληθυσμών ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, ταυτότητα φύλου, εθνικότητα, ιδεολογία ή πολιτικές πεποιθήσεις.

Ένας από τους κύριους άξονες δράσης του Τεχνοδρομώ είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση καθώς και ενεργοποίηση σε θέματα κοινωνικής ένταξης, ενδυνάμωσης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω συναντήσεων, δρώμενων, βιωματικών σεμιναρίων και στοχευμένων δράσεων.

Μαζί με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο πιάνο και το ακορντεόν ο Χάρης Σταυρακάκης

Σκηνικό – Ρούχα: Βασίλης Μπαρμπαρίγος

 

«Ο Αττίκ στο Παρίσι»

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 20:00

Αμφιθέατρο Γαλλικού Ινστιτούτου Σίνα 31, Αθήνα

Ενιαία τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Εισιτήρια διατίθενται:

  1. από τον διαδικτυακό τόπο gr
  2. από το εκδοτήριο στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
  3. από τα καταστήματα PUBLIC σε όλη την Ελλάδα
  4. από τον διαδικτυακό τόπο  public. gr
  5. από το τηλεφωνικό κέντρο της ticketservices (210 7 234567)

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας για το Τεχνοδρομώ,

Γιάννης Νικολόπουλος

g.nikolopoulos@yahoo.gr

Τηλ: 6972711110