Το Βασιλικό Κυνήγι του Ήλιου- ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2015

Το Βασιλικό Κυνήγι του Ήλιου- ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2015

αφισα

-ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ:

ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ  Κίνηση 2η-

(29 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου/Φυλακές Κορυδαλλού/Νοσοκομείο Ά. Παύλος)

Το ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ, 1 χρόνο μετά το πρώτο του εγχείρημα στις φυλακές Κορυδαλλού, με το έργο -Κ- που με αφορμή τις εμπειρίες ομάδας κρατουμένων έγραψε ο Τσιμάρας Τζανάτος και παίχτηκε από τους ίδιους εντός φυλακής, περνά στο επόμενο βήμα του, με την παράσταση του έργου «Το Βασιλικό Κυνήγι του Ήλιου» του Πήτερ Σάφφερ.
Ο Άγγλος συγγραφέας Πήτερ Σάφφερ, ιδιαίτερα γνωστός από τα έργα του “Έκβους” και “Αμαντέους”, έγραψε το “Βασιλικό Κυνήγι του Ήλιου” το 1964 για να μιλήσει, μέσω της σύγκρουσης δυο κόσμων και δυο πολιτισμών, για το αίσθημα της ανεξαρτησίας της ανθρώπινης ύπαρξης και την ανάγκη για ελευθερία ανεξαρτήτως εποχής και συνθηκών.
Όπως στο -Κ- ο κ.όσμος της φυλακής ερχόταν αντιμέτωπος με τον Κ.όσμο της κοινωνίας, στο «Βασιλικό Κυνήγι του Ήλιου», ο κόσμος των Ίνκας έρχεται αντιμέτωπος με τον Κόσμο των Ισπανών κατακτητών σε ένα έργο που σχεδόν 50 χρόνια μετά, διατηρεί ακόμα την δύναμη των εννοιών που διαπραγματεύεται με μια αλήθεια που παραμένει ενεργή.

web4

-Δεν παίζουμε θέατρο: παίζουμε ΜΕ το Θέατρο…-

“Το ζητούμενο στο Βασιλικό Κυνήγι του Ήλιου, δεν είναι να κάνουμε μια παράσταση που να μιμείται το επαγγελματικό θέατρο. Το ζητούμενο είναι να φανεί η δύναμη της επικοινωνίας που μπορεί να έχει το θέατρο, ως κοινή γλώσσα όλων.
Στο δεύτερο αυτό εγχείρημα, που στόχος ήταν να λειτουργήσει ως μεταβατικό στάδιο, η ομάδα των κρατουμένων, έχοντας επεξεργαστεί και συνδεθεί με τον πυρήνα του Εγώ της, έρχεται με έναν ιστορικό μύθο να δει τον εαυτό της σαν Άλλον. Δεν μιλάει πια μέσω των δικών της ιστοριών γι’ αυτήν την ίδια όπως στο -Κ- , αλλά καθρεφτίζεται στις ιστορίες κάποιων άλλων ψάχνοντας την κοινωνική της ταυτότητα. Με τον παιγνιώδη τρόπο των παραμυθιών.
Για να μιλήσει για το Βασιλικό Κυνήγι των Αξιών του πολιτισμού που μας γέννησε και να αναρωτηθεί αν βρίσκεται εν τέλει στο “σωστό” Ηλιακό Σύστημα.

Οι συντελεστές:

Η Θεατρική ομάδα:

Σταύρος   –   Πάνος   –    Άρης   –    Βασίλης   –    Κώστας

Παύλος   –   Χόρχε   –    Φάνης   –    Άϊμο   –    Ιμάντ

Οργάνωση – συντονισμός ……………………….Γιάννης Νικολόπουλος
Διδασκαλία ομάδας- σκηνοθετική επιμέλεια…… Άννα Χατζηχρήστου
Επιμέλεια κίνησης ……………………………..Δέσποινα Χατζηπαυλίδου
Εικαστική επιμέλεια …………………………………….Έρρικα Αλαμάνου
Επιμέλεια φωτισμών ………………………….Κωστής Παπαναστασάτος
Εκμαγεία ……………………………………………………… Λένα Δελαβία
Επιμέλεια ήχου ………………………… Γιώργος – Πλάτωνας Περλέρος
Μουσικές επιλογές ………………………………….΄Αννα Χατζηχρήστου
Γενικών καθηκόντων……… ………………….Αναστασία Παπαπαύλου

Ευχαριστούμε το μέλος του Τεχνοδρομώ Τσιμάρα Τζανάτο για την στήριξή του.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας για το Τεχνοδρομώ:

Γιάννης Νικολόπουλος   Κιν: 6972711110
Τσιμάρας Τζανάτος         Κιν: 6944451939