-Κ- ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2014

Γιάννης Νικολόπουλος ίδρυσε το 2010 τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ με στόχο την κοινωνική ένταξη και θεραπεια αποκλεισμένων κοινωνικά ομάδων μέσω του θεάτρου και των τεχνών που εμπλέκονται με αυτό (μουσική, εικαστικά, χορός).

Άννα Χατζηχρήστου. Εργάστηκε για ενάμισι χρόνο, σκηνοθετώντας και διδάσκοντας τους κρατούμενους στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να ανεβάσουν το -Κ-.

Τσιμάρας Τζανάτος έγραψε το έργο αυτό με αφορμή ιστορίες οροθετικών και χρηστών κρατουμένων, για να παιχτεί στις φυλακές Κορυδαλλού από τους ίδιους για τους ίδιους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

4Greece

Μπαίνουμε στην Ψυχιατρική Κλινική των Φυλακών Κορυδαλλού για να παρακολουθήσουμε τη μία και μοναδική παράσταση που έδωσαν 10 κρατούμενοι,οροθετικοί. Με ένα έργο γραμμένο γι’ αυτούς. Με τα δικά τους λόγια και τη δική τους φωνή..

Δείτε το βίντεο της εκπομπής .

TVXS

Η θεατρική ομάδα κατέθεσε ψυχή στη «σκηνή» του Κορυδαλλού και η κραυγή τους ήταν γροθιά στο στομάχι των θεατών. Η συγκίνηση τεράστια.

Διαβάστε το άρθρο.

Το Τέταρτο Κουδούνι

Δε θα την ξεχάσω την παράσταση αυτή. Ποτέ. Εμπειρία θα την έλεγα. Μεγάλη εμπειρία.

Διαβάστε το άρθρο. 

Εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Θεατρική κραυγή από τον Κορυδαλλό.Οροθετικοί κρατούμενοι έδωσαν χθες παράσταση στη φυλακή.

Διαβάστε το άρθρο.

Ραδιοφωνικός Σταθμός 9,84 FM

«Κάππα» στις φυλακές.

Διαβάστε το άρθρο.

ΖΩ²

Θεατρική παράσταση στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Διαβάστε το άρθρο.

CLICKATLIFE.GR

Θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε το άρθρο.

THE TOC TIMES OF CHANGE

Φυλακές Κορυδαλλού: «Κ» όπως Κ.όσμος..

Δώδεκα οροθετικοί κρατούμενοι, μία μοναδική θεατρική ομάδα – Το TheTOC.gr μιλά με τον επικεφαλής της ΜΚΟ, που είχε την πρωτοβουλία.

Διαβάστε το άρθρο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Θεάτρο στον Κορυδαλλό από φυλακισμένους οροθετικούς.Η δημιουργία, βάλσαμο και χαρά για τους αποκλεισμένους.

Διαβάστε το άρθρο.

-Ερη Ρίτσου-

*Σχόλιο απο Ερη που παρευρέθηκε στη παράσταση (η φωτό του κειμένου από τη Λητώ Ριτσου) μαζι με Ιωάννα Κλεφτόγιαννη(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) Γιώργο Σαρηγιάννη( Το Τέταρτο Κουδούνι), Γιάννη Μαυριτσάκη. Γιώργο Νάστο (BHMAGazino) Σίσσυ Παπαθανασίου, Λεωνίδα ΑΝτωνόπουλο (απο τη Δημόσια Τηλεόραση) Λέανδρο Πολενάκη (ΑΥΓΗ) και άλλους, που ευχαριστούμε για την παρουσία τους απο καρδιάς.

“Για περίπου μία ώρα, περίπου 50 θεατές γινόμαστε κοινωνοί της θέλησης για ζωή που έχουν αυτοί οι δέκα άνθρωποι, της δύναμης που έχουν μέσα τους, που τους βοηθά να ξεχάσουν έστω και για λίγο τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στη φυλακή, αλλά και τα προβλήματα υγείας που τους περιμένουν στη γωνία…”
-Ο Γιώργος Μητρόπουλος γράφει για την εμπειρία του-