Πολιτισμός και Ένταξη Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Πολιτισμός και Ένταξη Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Το Τεχνοδρομώ ξεκινά τον τρίτο κύκλο προγραμμάτων που αφορούν σε ασυνόδευτους ανήλικους. Μετά τα προγράμματα Διαπολιτισμικές Συναντήσεις στην Αθήνα (Ιούνιος-Δεκέμβριος 2017) και Αλληλεπιδρώντας στην Αθήνα (Μάρτιος 2018 -Μάρτιος 2019), το νέο πρόγραμμα του Τεχνοδρομώ Πολιτισμός και Ένταξη Ασυνόδευτων Ανηλίκων απευθύνεται και πάλι σε ασυνόδευτους ανηλίκους.

Στόχος του προγράμματος Πολιτισμός και Ένταξη Ασυνόδευτων Ανηλίκων είναι να ενισχύσει τις διαδικασίες ένταξης των ασυνόδευτων ανηλίκων στην ελληνική κοινωνία. Οι ανήλικοι διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας ή δομές ημι-αυτόνομης διαβίωσης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην εφαρμογή καλών πρακτικών αναφορικά με την κοινωνική ένταξη ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των ανήλικων και την εξοικείωσή τους με τον ελληνικό πολιτισμό, την αίσθηση του ανήκειν, την δυνατότητα αλληλοεπίδρασης. Βασίζεται στην αξίωση ότι η ένταξη είναι μία αμφίδρομη διαδικασία. Για το λόγο αυτό, στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδιά και εφήβοι δεύτερης γενιάς και ελληνικής καταγωγής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δράσεις:

 Θεατρικό εργαστήρι.

Το εργαστήρι, με εβδομαδιαίες συναντήσεις, θα ολοκληρωθεί με μια θεατρική παράσταση με συντελεστές τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτό και

Σειρά περιπάτων σε χώρους της Αθήνας με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθώς και σε δύο μουσεία: Αρχαία Αγορά, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Ρωμαϊκή Αγορά, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και Μουσείο Ακρόπολης.

Το πρόγραμμα Πολιτισμός και Ένταξη Ασυνόδευτων χρηματοδοτείται και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Τεχνοδρομώ, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, συστάθηκε το 2010 με κύριο στόχο την προσέγγιση και διάδραση με ευπαθείς ή/και αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες μέσω του θεάτρου και άλλων τεχνών που σχετίζονται με αυτό (όπως χορός, μουσική, εικαστικές τέχνες). Το Τεχνοδρομώ απευθύνεται σε άτομα ή ομάδες πληθυσμών ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, ταυτότητα φύλου, εθνικότητα, ιδεολογία ή πολιτικές πεποιθήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γιάννης Νικολόπουλος

6972711110