Εικαστική έκθεση με έργα κρατούμενων από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού

Εικαστική έκθεση με έργα κρατούμενων από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού

Από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 4 Μαρτίου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση με έργα κρατούμενων από το Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού.
Τον Οκτώβρη και με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Τεχνοδρομώ ξεκίνησε εντός των φυλακών εικαστικό εργαστήρι υπό τη μορφή ανοιχτού ατελιέ.
Αντλώντας από το ρεύμα της Οutsider Art/ Art brut, και, υπό την καθοδήγηση της εικαστικής θεραπεύτριας Χρυσούλας Πλακιώτη και της εργοθεραπεύτριας και της ανθρωπολόγου Μαριάννας Βουϊδάσκη, οι κρατούμενοι κλήθηκαν να πειραματιστούν με τη χρήση διαφορετικών υλικών και να δημιουργήσουν ελεύθερα τα εικαστικά τους έργα, εκφράζοντας και αναπτύσσοντας την καλλιτεχνική τους ταυτότητα.
Το αποτέλεσμα του εικαστικού εργαστηρίου πρόκειται να παρουσιαστεί στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και συγκεκριμένα στη Γκαλερί 13m2 που παραχώρησε ευγενικά για το σκοπό αυτό το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα.
Η έκθεση επιδιώκει να αποτελέσει ένα βήμα επικοινωνίας για τους κρατούμενους, να σπάσει τον τοίχο του αποκλεισμού και να δημιουργήσει ένα πεδίο συνάντησης μεταξύ κοινού και δημιουργών.
Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30μμ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης στα οποία θα μιλήσουν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.