Εργαστήρι ‘’Συμμετοχικού Ντοκιμαντέρ‘’

Εργαστήρι ‘’Συμμετοχικού Ντοκιμαντέρ‘’

Την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 19:00 στο ΕΚΣΤΑΝ Θέατρο-Πολυχώρος, προβολή των ντοκιμαντέρ από το Εργαστήρι ‘’Συμμετοχικού Ντοκιμαντέρ’’ που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2023 από το Τεχνοδρομώ σε συνεργασία με τον Ισπανικό Οργανισμό Lacosecha Comunicación και των ντοκιμαντέρ από τις άλλες πόλεις που πραγματοποιήθηκε το Εργαστήρι (Λαγκαδίκια, Λέτσε, Λισσαβόνα).

 

Το 5ήμερο εργαστήρι ΄΄Συμμετοχικού Ντοκιμαντέρ’’ είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που μπορεί να συμβάλλει δυναμικά στον κοινωνικό μετασχηματισμό, στη συμπερίληψη των προσφύγων, αιτούντων άσυλο, μεταναστών δεύτερης γενιάς και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Επιπλέον, συμβάλλει στην καινοτομία και την περεταίρω αναγνώριση του youth work (μια ξεχωριστή εκπαιδευτική διαδικασία προσαρμοσμένη σε ποικίλα περιβάλλοντα για να υποστηρίξει την προσωπική, κοινωνική, συναισθηματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη ενός νέου ατόμου).

 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει το κλείσιμο του προγράμματος με συζήτηση και συμμετοχική ανατροφοδότηση από όλη την ομάδα των συμμετεχόντων.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν  νέοι πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες 2ης γενιάς 18-35 ετών καθώς και νέοι εργαζόμενοι κοινωνικών οργανώσεων όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, youth workers.